Šéfkuchár pre nový horský rezidenčný rezort vo Vysokých Tatrách

Hotel Elements Properties s.r.o.

Miesto práce
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
Druh pracovného pomeru
plný úväzok, živnosť
Termín nástupu
3Q/2024
Mzdové podmienky (brutto)
2 000 - 2 500 EUR/mesiac

Informácie o pracovnom mieste

Náplň práce, právomoci a zodpovednosti

Šéfkuchár má zodpovednosť za celkový chod kuchyne a kvalitu podávaných jedál. Jeho/jej pracovné povinnosti zahŕňajú mnoho aspektov riadenia kuchyne a spoluprácu s ostatnými členmi tímu.

Úlohou šéfkuchára bude:

Komplexne riadiť kolektív kuchyne a vedenie tímu jeho zástupcov.

Striktne vymedzovať kompetencie a zodpovednosti svojich zástupcov a vykonávať priebežné kontroly zadaných úloh.

Tvoriť rozpis zmien pre stredisko kuchyňa.

Zodpovedať za nastavenie a dodržiavanie HACCP štandardov, viesť si platnú dokumentáciu, dodržiavať sanitačný a metrologický plán

Vykonávať kontrolu objednávaného tovaru a mať zodpovednosť za komplexnosť objednávok, zodpovedať za kvalitu a obsah preberaného tovaru v súlade s dokumentáciou.

Podieľať sa na tvorbe objednávok tovaru pre stredisko kuchyňa, podieľať sa na inventúrach a inventarizácii strediska.

Predkladať návrhy, tvoriť kalkulácie a zároveň byť nápomocný svojim zástupcom pri tvorbe nových kalkulácií.

Preberať zodpovednosť za ceny jedál.

Zodpovedať za hospodárenie strediska a inventár kuchyne, kontrolovať využívanie a udržiavanie strojného a technického zariadenia.

Hmotne zodpovedať za inventár strediska a náležité zaobchádzanie s ním.

Kontrolovať dodržiavanie a používanie ochranných prostriedkov a doržiavanie BOZP a zásad hygieny u podriadených.

Podieľať sa na plánovaní ľudských zdrojov, aktualizácii popisov pracovného miesta, nábore/výbere zamestnancov, programov ich adaptácie, motivácie, rozvoja, optimalizovania individuálnych cieľov, pravidelného hodnotenia a odmeňovania,

Dbať na primerané obsadenie pracovníkov z hľadiska využívania pracovného času a kvalifikácie. Zodpovedať za adaptačný proces novoprijatých zamestnancov a ich oboznámenie sa s technologickými postupmi a kalkuláciami jedál a pokrmov

Vykonávať priebežnú kontrolu záručných lehôt.

Vykonávať všetky práce spojené s výrobou jedál a zodpovedať za ich kvalitu.

Preberať zodpovednosť za správne vykonanú inventúru a byť spoluzodpovednýza skladové zásoby.

Pristupovať tvorivo k tvorbe jedálnych lístkov a ponúk v rámci všetkých pridelených outletov.

Zodpovedať za vedenie, správu a kvalitu vykonávaných prác kompletného strediska.

Zodpovedať za vedenie, vzdelávanie a smerovanie študentov na praxi a v duálnom vzdelávaní.

Spolupracovať s majstrom odborného výcviku a dávať návrh na hodnotenie žiakov.

V spolupráci s F&B manažérom a GM navrhovať nové jedlá a jedálne lístky, aktívne sa podieľať na gastro podujatiach.


Zamestnanecké výhody, benefity

práca v príjemnom prostredí nového rezortu

zamestnanecká strava

vstup do hotelového wellness a fitness

pobyty v spriatelených ubytovacích zariadeniach
ročné odmeny podľa hospodárskeho výsledku rezortu

Informácie o výberovom konaní

Pre zaradenie do výberového konania je potrebné zaslať spoločnosti životopis. Spoločnosť si vyhradzuje právo kontaktovať iba vybraných uchádzačov.

Predpokladaný termín ukončenia výberového konania

15.6.2024 (ostáva ešte 7 dní)

Požiadavky na zamestnanca

Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním

stredoškolské s maturitou
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
vysokoškolské I. stupňa

Vzdelanie v odbore

gastronómia, hotelierstvo

Jazykové znalosti

Anglický jazyk - Začiatočník (A2)

Ostatné znalosti

Reštauračný a skladový software (ideálne Mews) - Mierne pokročilý
Práca s počítačom - Mierne pokročilý

Prax na pozícii/v oblasti

3-5

Osobnostné predpoklady a zručnosti

predchádzajúce skúsenosti na pozícii head chefa v hoteli alebo vedúceho kuchyne sú výhodou.

skúsenosť s vedením tímu

schopnosť vytvárať nové recepty, inovovať a prispôsobovať jedlá podľa potrieb a preferencií hostí.

silné analytické schopnosti

komunikačné zručnosti

znalosť hygienických noriem a bezpečnosti potravín

flexibilita a odolnosť voči stresu

vášeň pre gastronómiu

zdravotná spôsobilosť

fyzická zdravotná spôsobilosť na vykonávanie náročnej práce v kuchyni

Inzerujúca spoločnosť

Stručná charakteristika spoločnosti

Spoločnosť prevádzkuje horský rezidenčný rezort vo Vysokých Tatrách.